Junioři díky senzačnímu obratu porazili Chomutov, na bonusový bod z nadstavby nedosáhli

Junioři vstoupili do utkání s chomutovskými Piráty dobře, po dvanácti minutách hry vedli o jednu branku. Poté přišel obrat hostů, kteří se během druhé a třetí třetiny prosadili čtyřikrát a vedli o tři branky. Následovat parádní obrat Beranů, kteří během třinácti minut otočili stav utkání z 1:4 na 5:4. Tři body tedy zůstaly ve Zlíně a šlo se do nadstavby. Tu chvíli před koncem rozhodl svým gólem kapitán Chomutova Kryštof Ouřada. Tři body z dnešního zápasu jsou i tak určitě hodně cenné a povzbudí celé mužstvo do zítřejší zápasu s Karlovými Vary.
26.kolo, pá 21.12.2018, ZS Luďka Čajky
Zlín
Chomutov
5:4
(1:0, 0:2, 4:2 - N 0:1)

Branky a nahrávky: 12. Kočica (Sebera), 45. Fajkus (Dobiáš, Jaroněk), 47. Weintritt (Luža, Kozubík), 55. Sedláček (Hefka, Luža), 58. Hefka (Sedláček, Pröschl) – 30. Zeman, 33. Vrhel (Koblížek), 44. Vrhel (Chlán), 45. Ouřada (Šuráň), 65. Ouřada. Rozhodčí: Vaněk – Blažek, Pospíšil. Vyloučení: 5:8. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 176. Střely na branku: 43:46. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 5:4.

Huf – Hamrlík, Jaroněk, Riedl, Pavlas, Talafa – Kočica (A), Hefka (C), Pröschl, Weintritt, Lekeš, Podešva, Handl, Kozubík, Luža, Sedláček, Dobiáš, Fajkus, Sebera.

Běhula – Váchal, Šuráň, Zeman, Mikulec, Beneš, Kleiner, Štochl – Vrhel, Dospěl, Chlán (A), Prokop, Jaroš, Mežnar, Koláček, Koblížek, Pech, Ouřada (C), Gut.

Junioři nastoupili k předposlednímu utkání sezóny velmi aktivně. Ze začátku si postupně budovali tlak, což nakonec přineslo vedoucí branku. Jonáš Kočica se dostal do střelecké pozice, kterou okamžitě využil střelou k tyči, od které se odrazil puk za záda hostujícího gólmana Richarda Běhuly. Následně se Chomutov pomalu začal vracet do hry, v první třetině nevyrovnal.

Vyrovnání přišlo až téměř v polovině zápasu. Denis Zeman získal díky dobrému napadání kotouč, dostal se před Hufa a střelou do jeho protipohybu srovnal stav zápasu. To nebylo vše. O dvě a půl minuty později už Piráti vedli. Stanislav Vrhel si našel dobrou pozici a po přihrávce Tomáše Koblížka skóroval střelou nad levý beton brankáře Hufa. Ve druhém dějství už poté branka nepadla a tak se šlo do šaten za vedení hostů.

Třetí třetina byla ze začátku v režii hostů. Ti se prosadili hned dvakrát a vypadalo to, že v klidu dohrají zápas. Nejprve se podruhé v zápase trefil Stanislav Vrhel. Ten se dostal do samostatného úniku. Vypadalo to, že ho nevyužil, jelikož byl kotouč vedle branky. Hostující hráč prokázal rychlé ruce a rychle ho zpoza branky zasunul do odkryté klece. Poté se také prosadil poprvé v utkání kapitán Kryštof Ouřada, který se trefil přesně pod pravý beton domácího gólmana. Bylo to tedy 1:4 a pro mladé ševce to vypadalo zle.

Beranům se povedlo hned po vhazování po inkasované brance skórovat a body byly rázem realné. Vojtěch Dobiáš se dostal do úniku se Sebastianem Fajkusem. Druhý jmenovaný se po přihrávce trefil do odkryté klece a snížil a rozdíl dvou branek. Ševci poté přidali další branku. Filip Weintritt se skvěle uvolnil před Běhulou, provedl skvělý bekhendový blafák a bekhendovou střelou poslal kotouč přesně pod horní tyč. Najednou to bylo jen o jeden gól a srovnání nebylo daleko.

To také přišlo. Pět a půl minuty před koncem využil přesilovou hru Robert Sedláček. Ten se prosadil přesnou střelou od modré, které doletěla do branky bez jediné teče, protože Běluha vůbec nic neviděl. A k radosti Zlína o tři minuty později přišla pátá a vítězná branka. Vstřelil ji kapitán domácích Vlastimil Hefka, který dostal nádhernou přihrávka od Sedláčka a bez problémů mohl vstřelit puk do odkryté hostující klece. Tři body tedy zůstávaly ve Zlíně, v nadstavbě mohli junioři získat ještě jeden.

Po konci základní hrací doby se ještě strhla šarvátka a přišlo pár trestů, na výsledku se samozřejmě nic neměnilo. Následnou nadstavbu začínali lépe domácí, kteří si vytvořili šance, všechny zůstaly nevyužity. Jediným úspěšným střelcem nadstavby byl nakonec Kryštof Ouřada, který se dostal do úniku a vystřelit Chomutovu bod střelou mezi betony domácího gólmana Hufa. Zlínští junioři tedy vyhráli přímý souboj o třetí místo a pokud zítra porazí Karlovy Vary, můžou se posunout na druhé místo a zakončit tak celý rok vítězstvím.